Atrocităţile din 22 decembrie 1989 Tg. Secuiesc
 • Declaraţia colonelului Ardeleanu Gavril
  Declaraţia colonelului Ardeleanu Gavril  apărută în cartea "Anul Nou se naşte în sânge", cu privire la atrocităţile de la Târgu Secuiesc.
 • Raportul Harghita - Covasna

  CONCLUZIILE RAPORTULUI HARGITA - COVASNA
  REVOLUŢIA DIN DECEMBRIE ŞI EVENIMENTELE LEGATE DE ACEASTA ÎN JUDEŢELE HARGHITA ŞI COVASNA

   

 • Teroarea Mulţimii
  Mărturii cu privire la teroarea isterică a unei părţi din mulţime care a participat la atrocităţile de la Târgu Secuiesc
 • Bestiile ucigaşe de la Târgu Secuiesc
  Prezentarea bestiilor ucigaşe de la Târgu Secuiesc
 • martorul Várdó Vilmos

  Traducerea şi transcrierea de pe caseta audio a discuţiei cu Várdó Vilmos despre cazul uciderii colonelului post mortem Agache Aurel

  Convorbirea a avut loc pe data de 14 aprilie 2003 între Agache Aurel Dionisie  şi Várdó Vilmos (unul din martorii procuraturii în dosarul Agache). Este probabil ultima mărturie pe care a dat-o martorul Várdó Vilmos înainte de a muri (17 iunie 2005).

  Această discuţie a relevat multe din faţetele necunoscute ale cazului Agache. Au fost de faţă ziariştii Iochom István de la Háromszék şi Bartos Loránt de la Kronika. Discuţia a fost purtată în limba maghiară. Semnul de punctuaţie … înseamnă o pauză în convorbire în jur de 2-3 secunde.

  Înregistrarea audio a convorbii cu martorul Vardo Vilmos

 • Atrocitățile din județele Harghita și Covasna
  Mărturii ale atrocităților din județele Harghita și Covasna în decembrie 1989

Există frunze care nu cad, oricât de puternic ar fi vântul. Există clipe, oameni şi fapte care nu se uită, chiar dacă uitarea este o lege a firii.

Acest site îşi propune să prezinte opiniei publice informaţii despre uciderea colonelului post-mortem Agache Aurel, procesul care s-a desfăşurat în perioada cuprinsă între 09 februarie 1998 şi 26 martie 2001, procesele de revizuire dintre anii 2007-2013, precum şi aspectele ce au apărut în ultimii 24 ani, atât în ceea ce priveşte latura politică, juridică, a executării sentinţei atât pe latura penală cât şi civilă pe teritoriul României şi Republicii Ungaria, cât şi procedurile juridice desfăşurate la CEDO şi nu în cele din urmă în ceea ce priveşte manipularea practicată de către grupul de interese care îi reprezintă pe criminali.

Cazul Uciderii Colonelului Post Mortem Agache Aurel