Executarea sentinţei pe latura penală
 • Cronologia executării sentinței pe latura penală
  Cronologia procedurii executării sentinței pe latura penală în cazul Agache
 • Procedura mandatelor europene de arestare

  Procedura juridica a executării mandatelor europene de arestare

  05 martie 2007: Sătul de acţiunile şi răspunsurile evazive ale autorităţilor competente din România, Agache Aurel Dionisie solicită Tribunalului Bucureşti, secţia I-a penală emiterea mandatelor  europene de arestare pe numele lui Filip Orbán Daniella Kamilla şi Konrad Ioan.

  14 martie 2007: prin adresa nr. 1418, Tribunalul Bucureşti Secţia I-a penală refuză emiterea mandatelor Europene de Arestare solicitate de Agache Aurel Dionisie motivându-se că « în cauză mandatele europene de arestare nu pot fi emise deoarece condamnaţii s-au refugiat pe teritoriul statului de cetăţenie, caz în care extrădarea nu se acordă ». Totodată se specifică că « la data de 27.02.2007 a fost înaintată Ministerului Justiţiei o cerere întemeiată pe baza dispoziţiilor Convenţiei europene de asistenţă judiciară în materie penală adoptată la Strasbourg la 20.04.1959 şi a Protocolului adiţional la Convenţia Europeană  de asistenţă penală în materie penală adoptată la Strasbourg  la 17.03.1978, ratificată de România prin Legea nr. 236/1998 publicată în Monitorul Oficial 492/21.12.1998, (un denunţ în scopul urmăririi întemeiat pe dispoziţiile art.21 din CONVENŢIE) ».

  21 martie 2007: Agache Aurel Dionisie solicită, pentru a doua oară, Tribunalului Bucureşti, secţia I-a penală, emiterea mandatelor  europene de arestare pe numele lui Filip Orbán Daniella Kamilla, Konrad Ioan şi Paizs Octavian.

  19 aprilie 2007: prin adresa nr. 15-P, Tribunalul Bucureşti Secţia I-a penală comunică faptul că a fost emis mandat european de arestare în cazul Filip Orbán Daniella Kamilla.

  După insistenţele repetate ale lui Agache Aurel Dionisie la data de 18 aprilie 2007, Tribunalul Municipiului Bucureştii a emis mandate europene de arestare împotriva criminalilor Filip Orban Daniella Kamilla şi Konrad Ioan.

  Biroul Naţional Interpol a comunicat pe data de 26 aprilie 2007 pe canalul Interpol către ţările Uniunii Europene mandatul European de arestare emis de Tribunalul municipiului Bucureşti

  5 noiembrie 2007: Tribunalul Capitalei Budapesta a refuzat executarea mandatelor europene de arestare emise de Tribunalul Bucureşti împotriva criminalilor Filip Orban Daniella Kamilla şi Konrad Ioan.

  ************* : După pronunțarea Înaltei Curți de Casație și Justiție în procedura de revizuire în care prin decizia nr. 59/26.01.2009 a fost desființată sentința penală în ceea ce îl privește pe criminalul Paizs Octavian, în conformitate cu dispozițiile art. 843 alin. 1 teza I și alin 3 din Legea 302/2004 modificată, Tribunalul București, Secția I Penală a solicitat Biroului Național Interpol retragerea mandatului european de arestare nr. 17 din 18.04.2007 emis pe numele lui Paizs Octavian. La scurt timp după retragerea mandatului european de arestare, criminalul Paizs Octavian a decedat la data de 28 septembrie 2009.

 • Procedura urmăririi penale în Republica Ungaria
  Procedura urmăririi penale în republica Ungară în ceea ce privește cei trei criminali care au fugit în această țară: Filip Orbán Daniela Kamilla, Konrád János și Paizs Octavian
 • Procedura actului de acuzare privată în Ungaria

   

  Potrivit normelor de procedură penală maghiare, ulterior urmăririi penale (încheiate în această speță prin încetarea urmăririi penale), prin intermediul reprezentantului meu juridic pot duce pricina în fața instanței de judecată maghiare, împotriva celor două persoane condamnate în România pentru uciderea tatălui meu, unde în calitate de acuzator privat subsidiar (substitutiv) voi putea reprezenta acuzarea în fața instanței de judecată maghiare. 
  În temeiul dispozițiilor articolului 229 și articolului 230 din Codul de procedură penală maghiar, în termen de 60 de zile succesive primirii ordonanței (10 mai 2011) pot interveni în pricină în calitate de acuzator privat subsidiar (substitutiv). 
  Pe data de 08 iulie am depus actul de acuzare privată la Parchetul de pe lângă tribunalul Capitalei.

Există frunze care nu cad, oricât de puternic ar fi vântul. Există clipe, oameni şi fapte care nu se uită, chiar dacă uitarea este o lege a firii.

Acest site îşi propune să prezinte opiniei publice informaţii despre uciderea colonelului post-mortem Agache Aurel, procesul care s-a desfăşurat în perioada cuprinsă între 09 februarie 1998 şi 26 martie 2001, procesele de revizuire dintre anii 2007-2013, precum şi aspectele ce au apărut în ultimii 24 ani, atât în ceea ce priveşte latura politică, juridică, a executării sentinţei atât pe latura penală cât şi civilă pe teritoriul României şi Republicii Ungaria, cât şi procedurile juridice desfăşurate la CEDO şi nu în cele din urmă în ceea ce priveşte manipularea practicată de către grupul de interese care îi reprezintă pe criminali.

Cazul Uciderii Colonelului Post Mortem Agache Aurel