Procedurile juridice interne grup Târgu Secuiesc - Revizuire-apel la Curtea de Apel București

În cadrul dosarului 37089/3/2009 (1142/2011), la data de 20 noiembrie 2011 ucigașul Paizs Octavian a fost achitat de către Curtea de Apel București. Prin decizia 352/A , în baza art. 379 pct. 2 lit. a C.p.p admite apelul formulat de apelanţii PAPP ENIKO, PAIZS FERENC, PAIZS MAJOS MARGIT împotriva sentinţei penale nr. 124 din 15.02.2011 pronunţate de Tribunalul Bucureşti- Secţia a II-a. Desfiinţează sentinţa apelată şi rejudecând în fond: În baza art. 11 pct. 2 lit. b rap. la art. 10 lit. c Cpp. achită revizuentul inculpat Paizs Octavian sub aspectul infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte, prev. de art. 183 Cp, cu aplic. art. 75 lit. c Cp. În baza art. 14, art. 346 alin. 2 Cpp, respinge ca neîntemeiată acţiunea civilă formulată de părţile civile AGACHE ILEANA (soţia victimei), AGACHE AUREL DIONISE (fiul), AGACHE ILEANA (fiica), AGACHE IOAN (fiul) şi AGACHE ANDREI OVIDIU (fiul). În baza art. 192 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare aferente soluţionării cauzei în primă instanţă şi în apel rămân în sarcina statului. Cu recurs în 10 zile. Pronunţată în şedinţă publică la data de 20.11.2012.

Decizia Curții de Apel București nu este o surpriză, întrucât încă de anul trecut m-am lămurit cu prestația completului de judecată, care mie personal mi-a provocat greață, astfel că încă de la începutul acestui an am luat decizia de a nu mă mai prezenta la acest simulacru de proces. Nu am avut tăria de a vedea și suporta o judecătoare care trata toate procesele cu zâmbetul pe buze chiar și când se vorbea de violarea unor copii și care intra în sală ca și cum venea la o petrecere, luminoasă și grațioasă, veșnic zâmbitoare. În ceea ce privește abordarea dosarului în care am fost implicat, modalitatea superficială în care trata acest caz m-a făcut să-mi dau seama că nu există auspicii prea îmbucurătoare pentru finalizarea dosarului de o manieră favorabilă cauzei pentru care am pledat.

Deoarece am lipsit atât de la dezbateri, cât și de la pronunțare, termenul de 10 zile pentru a face recurs curge de la data comunicării copiei de pe dispozitiv. Curtea de Apel București a făcut greșeala de a nu ne mai comunica o copie după dispozitiv, singurii care au primit o astfel de comunicare fiind cei din familia Paizs.

 La data de 26 noiembrie 2012 Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a făcut recurs. 

Această sentință are și aspecte pozitive în ceea ce privește plângerea penală făcută împotriva martorei Kozma Gizela pentru mărturie mincinoasă.

Un ultim aspect pozitiv al procedurii de la Curtea de Apel București a fost apariția în dosar a unor informații valoroase din perspectiva procedurii de urmărire penală care a fost efectuată în Ungaria, informații care vor ajuta, în opinia mea, la condamnarea Republicii Ungaria la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru încălcarea drepturilor mele prevăzute de Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Chiar și cu această decizie, slavă domnului că simulacrul de proces de la Curtea de Apel București a luat sfârșit și că am scăpat de acest complet de judecată.

Sunt optimist și în ceea ce privește recursul la înalta Curte de Casație și Justiție. 

Important este ca ucigașul Paizs Octavian să fie considerat vinovat pentru participarea la uciderea barbară a colonelului post mortem Agache Aurel. 

 

Există frunze care nu cad, oricât de puternic ar fi vântul. Există clipe, oameni şi fapte care nu se uită, chiar dacă uitarea este o lege a firii.

Acest site îşi propune să prezinte opiniei publice informaţii despre uciderea colonelului post-mortem Agache Aurel, procesul care s-a desfăşurat în perioada cuprinsă între 09 februarie 1998 şi 26 martie 2001, procesele de revizuire dintre anii 2007-2013, precum şi aspectele ce au apărut în ultimii 24 ani, atât în ceea ce priveşte latura politică, juridică, a executării sentinţei atât pe latura penală cât şi civilă pe teritoriul României şi Republicii Ungaria, cât şi procedurile juridice desfăşurate la CEDO şi nu în cele din urmă în ceea ce priveşte manipularea practicată de către grupul de interese care îi reprezintă pe criminali.

Cazul Uciderii Colonelului Post Mortem Agache Aurel