În cadrul dosarului 37089/3/2009 (1142/2011), la data de 11 octombrie 2011 a avut loc al cincilea termen la Curtea de Apel București, Secția a II penală în procedura de revizuire inițiată de Paizs Ferenc, fiul ucigașului Paizs Octavian
Procedurile juridice interne grup Târgu Secuiesc - Revizuire-apel la Curtea de Apel București

Număr unic dosar: 37089/3/2009 (1142/2011)
(Număr în format vechi)
Înregistrat în data de: 23.03.2011
Obiect dosar: lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte (art. 183 C.p.) REVIZUIRE
Materia juridică: Penal
Stadiu procesual: Apel
Părţi: Paizs Ferenc: Apelant
Paizs Majos Margit: Apelant
Papp Eniko: Apelant
FILIP ORBAN DANIELA KAMILLA: Intimat
REINER ANTON: Intimat
HEJJA DEZIDERIU IULIU: Intimat
KONRAD IOAN: Intimat
AGACHE ILEANA: Intimat
AGACHE AUREL DIONISIE: Intimat
DEPNER (fostă AGACHE) ILEANA: Intimat
AGACHE IOAN: Intimat
AGACHE ANDREI OVIDIU: Intimat
ORBAN ANDREI ALEXANDRU: Martor
LOTE LUDOVIC: Martor
PINTI HILDA SZILVIA: Martor
HOSU PETRU: Martor
DUKA EUGENIU: Martor
Vardo Vilmos: Martor
Vardo Gizella: Martor
Kato Veronka: Martor propus de revizuenți
Lenard Attila: Martor propus de revizuenți
Finta Attila: Martor propus de revizuenți
Bandi Ioana: Martor citată de completul de judecată.
După cum se știe, în ședință publică, la data de 15 februarie 2011, în cadrul dosarului 37089/3/2009, Tribunalul Municipiului București, Secția II Penală a pronunțat sentința penală nr. 124/15.02.2001 în cererea de revizuire făcută de Paizs Ferenc, în calitate de  fiu al defunctului revizuent inculpat Paizs Octavian.
Tribunalul București a admis cererea de revizuire a revizuentului inculpat Paizs Octavian și rejudecând cauza a constatat vinovăția acestuia, încetarea acțiunii penale și obligarea succesorilor la plata unor daune morale simbolice.
Ulterior instanța de judecată a înregistrat nu mai puțin decât 3 apeluri în cauză, la 23, 24 și 25 februarie 2011 astfel că procedura va continua la Curtea de Apel Bucureşti
Potrivit art. 378, alin. 1, din Codul de Procedură penală, obiectul judecăţii de apel constă în verificarea hotărârii atacate în baza lucrărilor şi a materialului din dosarul cauzei, precum şi a oricăror probe noi, administrate în faţa instanţei de apel.
Apelul declanşează, practic, o nouă judecată în fond a cauzei, astfel că instanţa de apel are obligaţia să efectueze un control judiciar asupra hotărârii atacate, cu privire la toate aspectele de fond, de fapt şi de drept, şi adiacente.
La acest al cincilea termen venerabilul avocat Kincses a fost prezent și a suportat cu stoicism orele îndelugate de așteptare până ce în jurul orelor 14.30 a intrat pe rol și acest dosar. Au mai fost prezenți revizuientul Paizs Ferenc, martorii Kato Veronka, Finta Attila și Bandi Ioana aduși cu mandat de însoțire de agentul principal Joc Nicușor de la poliția orașului Târgu Secuiesc precum și Agache Aurel Dionisie reprezentantul părților civile.
La acest termen completul de judecată a audiat martorii propuși de către revizuent, fiul ucigașului Paizs Octavian.
Martora Kato Veronka a declarat că timp de trei zile în timpul evenimentelor din decembrie 1989 a fost la sediul fabricii unde lucra și nu cunoaște nimic despre cele întâmplate în centrul orașului, nu cunoaște absolut nici un amănunt în ceea ce privește moartea ofițerului de miliție Agache Aurel. Văzând acest lucru, venerabilul avocat Kincses, deși clamase sus și tare la unul din termenele precedente că martorii cunosc împrejurările în care s-a petrecut fapta uciderii ofițerului de miliție, s-a repliat din mers și a transformat-o într-un martor de circumstanțiere care a turuit aprecieri pozitive relativ la persoana revizuentului ucigaș decedat.
Martorul Finta Attila a declarat instanței că în calitate de șofer de pe salvare a fost cu cea de a treia ambulanță venită în centru orașului și s-a trezit înconjurat de manifestanți care l-au și agresat trăgându-i un șut în fund, acesta refugiîndu-se în clădirea maternității. Evident că nu cunoaște pe nimeni din cei prezenți acolo, el pe Paizs Octavian nu l-a văzut și nu cunoaște nici unul din persoanele care l-au agresat pe milițian. La întrebarea avocatului Kincses a spus că a văzut doi doctori în uniforme albe care încercau să-l ajute pe Agache dar aceștia au fost alungați, el rămânând singur cu targa. La întrebarea lui Agache Aurel Dionisie referitor la starea victimei,martorul Finta a afirmat că acesta era căzut pe jos, că nu scotea nici o vorbă și că la un moment dat s-a târât și s-a urcat singur pe tavă dar că a fost dat jos cu forța de câteva persoane. A mai afirmat că Agache nu i-a provocat pe cei care îl băteau.
Cea de a treia martoră citată, Bandi Ioana a reluat declarația dată în fața organelor de urmărire penală cu privire la evenimentele din sediul miliției unde a fost martor ocular și a reiterat faptul că nu poate da detalii despre cele petrecute în centru și că nici nu-l cunoaște pe ucigașul Paizs Octavian.
Deranjant a fost faptul că domnul avocat Kincses, vădit deranjat de faptul că martorii care au fost propuși pentru a dovedi nevinovăția ucigașului Paizs Octavian, în urma întrebărilor părții civile se transformă în niște banali martori de circumstanțiere pozitivă a calităților ucigașului, s-a manifestat zgomotos, m-a întrerupt în timp ce puneam întrebări și a pufăit dezprobator când întrebările puse martorilor nu au convenit cauzei lor.
Completul de judecată s-a interesat de soarta inscrisurile pe care revizuenții s-au angajat să le depună cu privire la non existența unei proceduri succesorale în Ungaria în ceea ce privește pe fiica ucigașului Paizs Octavian. Avocatul Kincses a spus că în Ungaria nu se ține evidența actelor de succesiune așa cum se face la noi, dar că pentru următorul termen va prezenta instanței un act pe proprie răspundere prin care fiica ucigașului declară că nu a cerut succesiunea.
Completul de judecată a pus în discuție și citarea cu mandat de aducere a martorilor Duka Eugen, Vardo Kozma Gizella și Hosu Petru, fapt cu care au fost de acord toate părțile din proces. Instanța a solicitat un extras după actul de deces al martorului Vardo Vilmos și a dispus crearea unei comisii rogatorii prin care să se identifice adresele martorilor plecați în Ungaria (Vardo Kozma Gizella și Hosu Petru).
La acest termen s-a dezumflat gogoașa cu martorii propuși de revizuenți, oameni suferinzi și în vârstă, care au fost forțați să-și piardă o zi din viață la Curtea de Apel, de un revizuent incapabil de a aduce persoane martore la eveniment care să dovedească neimplicarea ucigașului Paizs Octavian în uciderea bestială a tatălui meu.
Instanța a dovedit încă o dată că a studiat superficial dosarul și a citat-o cu mandat de aducere pe Bandi Ioana și nu pe Duka Eugen cum era logic.
Venerabilul avocat Kincses improvizează din mers o strategie neavând la îndemnână argumente prea multe în sprijinul clientului său.
Fiul ucigașului citează martori fără a le menționa acestora că el i-a propus, iar bieții martori cred instanța i-a obligat să se prezinte.
Aproape la fiecare termen există și un moment haios, creat de regulă de domnul Kincses. La acest termen momentul de relaxare a apărut atunci când instanța a întrebat-o pe martora Kato dacă dorește un interpret de limbă maghiară, martora a spus că nu iar avocatul kincses a subliniat: onorată instanță nu este nevoie de interpret, domnul Agache cunoaște foarte bine limba maghiară așa că va înțelege ce spune martora, la care președinta completului de judecată i-a replicat râzând că în schimb, membrii completului de judecată nu cunosc limba maghiară ci doar limba română. Cei prezenți în sală au izbucnit în râs astfel că atmosfera s-a destins pentru o scurtă perioadă de timp.
Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 08 noiembrie 2011.
 

Există frunze care nu cad, oricât de puternic ar fi vântul. Există clipe, oameni şi fapte care nu se uită, chiar dacă uitarea este o lege a firii.

Acest site îşi propune să prezinte opiniei publice informaţii despre uciderea colonelului post-mortem Agache Aurel, procesul care s-a desfăşurat în perioada cuprinsă între 09 februarie 1998 şi 26 martie 2001, procesele de revizuire dintre anii 2007-2013, precum şi aspectele ce au apărut în ultimii 24 ani, atât în ceea ce priveşte latura politică, juridică, a executării sentinţei atât pe latura penală cât şi civilă pe teritoriul României şi Republicii Ungaria, cât şi procedurile juridice desfăşurate la CEDO şi nu în cele din urmă în ceea ce priveşte manipularea practicată de către grupul de interese care îi reprezintă pe criminali.

Cazul Uciderii Colonelului Post Mortem Agache Aurel