Răspuns din 05 ianuarie 2011 la solicitarea adresată IGP de verificare a simulacrului de cercetare administrativă făcută la IPJ Covasna
Declasificare-acces informaţii dosar Agache - IPJ

R O M Â N I A

NESECRET

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR

Bucureşti

INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMANE

Nr. 148692/05.01.2011

DIRECŢIA CONTROL INTERN

Ex. nr. 1

 

 

Către,

Domnul

AGACHE AUREL DIONISIE

Mun. Codlea, str. Nouă, nr. 99, jud. Braşov

 

 

Urmare memoriului dumneavoastră adresat Direcţiei Control Intern la data de 08.12.2010, vă comunicăm că în urma efectuării cercetării administrative la care faceţi referire, comisia a stabilit că răspunderea materială pentru plata sumei de 3 000 de lei, cu titlu de daune morale, rămâne în sarcina I.P.J. Covasna. Precizăm că cercetarea administrativă se efectuează potrivit prevederilor O.G. 121/1998, privind răspunderea materială a militarilor, în care sunt reglementate şi căile de atac ce pot fi utilizate de persoanele interesate şi că în cuprinsul actului normativ menţionat nu se regăseşte instituţia reluării cercetării administrative.

În ceea ce priveşte nemulţumirea dumneavoastră cu privire la refuzul I.P.J. Covasna de a vă pune la dispoziţie dosarul de cercetare administrativă vă informăm că decizia aparţine acestei unităţi de poliţie, având în vedere prevederile Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public şi a Legii 677/2001, privind protecţia datelor cu caracter personal.

Vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate în rezolvarea problemelor dumneavoastră, în limita competenţelor stabilite prin lege.

 

Cu stimă.

DIRECTOR

Comisar șef de poliție

POPESCU ION

 

 

 

Bucureşti, Str. Mihai Vodă, nr. 4-6, sector 5

Tel: 021-208.25.25/26030, e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Există frunze care nu cad, oricât de puternic ar fi vântul. Există clipe, oameni şi fapte care nu se uită, chiar dacă uitarea este o lege a firii.

Acest site îşi propune să prezinte opiniei publice informaţii despre uciderea colonelului post-mortem Agache Aurel, procesul care s-a desfăşurat în perioada cuprinsă între 09 februarie 1998 şi 26 martie 2001, procesele de revizuire dintre anii 2007-2013, precum şi aspectele ce au apărut în ultimii 24 ani, atât în ceea ce priveşte latura politică, juridică, a executării sentinţei atât pe latura penală cât şi civilă pe teritoriul României şi Republicii Ungaria, cât şi procedurile juridice desfăşurate la CEDO şi nu în cele din urmă în ceea ce priveşte manipularea practicată de către grupul de interese care îi reprezintă pe criminali.

Cazul Uciderii Colonelului Post Mortem Agache Aurel