Adresa-răspuns nr.19801 a Direcţiei Drept Internaţional şi Tratate Serviciul Drept Internaţional Public şi Cooperare judiciară Internaţională în materie penală din 27 iunie 2007
Corespondenţa cu autorităţi, instituţii, persoane - Corespondenţa cu Ministerul Justiţiei
Adresa-răspuns nr.  a Direcţiei Drept Internaţional şi Tratate Serviciul Drept Internaţional Public şi Cooperare judiciară Internaţională în materie penală din 27 iunie 2007

ROMÂNIA

MINISTERUL JUSTIŢIEI

Direcţia Drept Internaţional ŞI TRATATE

Exemplar nr.1

Nr. 19801/2006 din 27  iunie 2007

Serviciul drept internaţional public şi

cooperare judiciară internaţională în materie penală

Către,

Domnul Agache Aurel Dionisie

Codlea, Strada Nouă nr. 99

Judeţul Braşov Cod poştal: 505.100

Stimate domnule Aurel Dionisie AGACHE,

Referitor la petiţia dvs. înregistrată la Ministerul Justiţiei sub numărul de mai sus, din data de 20 iunie 2007, vă comunicăm alăturat, în copie, documentele solicitate de dvs. (punctele 1-5), cu menţiunea că la adresa Ministerului Justiţiei din 11 aprilie 2005, Ministerul Justiţiei al Republicii Ungare nu a comunicat nici un răspuns.

Totodată, faţă de prima dvs. întrebare, menţionăm că, de vreme de Ministerul Justiţiei a transmis Ministerului Justiţiei ungar cererea de recunoaştere şi executare a laturii civile, încă din anul 2004, motivele a căror precizare o solicitaţi, se circumscriu factorilor care au determinat ca respectiva cerere să nu figureze în baza de date a autorităţii centrale străine, necunoscuţi Ministerului Justiţiei.

Cât priveşte cea de-a doua dvs. întrebare, faţă de situaţia prezentă, se impune ca autorităţilor maghiare să li se transmită din nou o cerere de încuviinţare a executării silite a laturii civile a sentinţei penale nr. 70/1999 a Tribunalului Bucureşti, Secţia I-a Penale. În aceste sens, este necesar să formulaţi o nouă cerere. Cererea trebuie depusă la Tribunalul Bucureşti, în calitate de primă instanţă care s-a pronunţat în cauza respectivă, urmând ca instanţa română sesizată să dispună luarea măsurilor ce se impun, potrivit dispoziţiilor legale aplicabile în materie, în relaţia dintre România şi Republica Ungară.

Cu deosebită consideraţie,

Florin Răzvan Radu

Director

România, Bucureşti, Str. Apolodor nr. 17, sector 5

Telefon: 021/314.15.14/ Fax: 310.16.62 ·E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ·Pagina Web: www.just.ro

 

Există frunze care nu cad, oricât de puternic ar fi vântul. Există clipe, oameni şi fapte care nu se uită, chiar dacă uitarea este o lege a firii.

Acest site îşi propune să prezinte opiniei publice informaţii despre uciderea colonelului post-mortem Agache Aurel, procesul care s-a desfăşurat în perioada cuprinsă între 09 februarie 1998 şi 26 martie 2001, procesele de revizuire dintre anii 2007-2013, precum şi aspectele ce au apărut în ultimii 24 ani, atât în ceea ce priveşte latura politică, juridică, a executării sentinţei atât pe latura penală cât şi civilă pe teritoriul României şi Republicii Ungaria, cât şi procedurile juridice desfăşurate la CEDO şi nu în cele din urmă în ceea ce priveşte manipularea practicată de către grupul de interese care îi reprezintă pe criminali.

Cazul Uciderii Colonelului Post Mortem Agache Aurel