Ucigaşul Konrád János (Ioan), biografia şi rolul acestuia în uciderea ofiţerului de miliţie Agache A
Grupul de interese :Târgu Secuiesc - 1989 - Criminalul Konrad Ioan

Ucigaşul Konrád János (Ioan), biografia şi rolul acestuia în uciderea ofiţerului de miliţie Agache Aurel

ucigaşul Konrád János (Ioan) Ucigaşul Konrád János (Ioan), s-a născut în Târgu Secuiesc, la data de 24 iulie 1967, fiul lui Ioan şi Varga Beata; a avut domiciliul în oraşul Târgu Secuiesc pe str. Fabricii nr. 18. 
Este ultimul din cei cinci inculpaţi acuzaţi de asasinarea ofiţerului de miliţie Agache Aurel. A fugit în Ungaria și a fost luat în evidența statului maghiar la data de 02 mai 1990. Ulterior sosirii în Ungaria, a solicitat drept de ședere la data de 24 septembrie 1990, cerere care a fost aprobată de autoritățile maghiare la data de 19 decembrie 1990. A primit cetățenia maghiară la data de 20 aprilie 1998. Deși are cetățenie dublă, în momentul de față pașaportul românesc este expirat din data de 15 mai 1996 și nu a solicitat un nou pașaport.

Este singurul dintre cei cinci condamnați care nu are nici o declaraţie în faţa organelor de cercetare penală din România.
Domiciliul actual: începând cu data de 04 octombrie 2005 locuiește la 7200 Dombovár, str. Ady Endre nr. 2, et. 4, ap.  12. Se ştie că în anul 1995 lucra la un sanatoriu de pneumologie în localitatea Mosdos, în apropierea localităţii Kapuvár, judeţul Somogy. S-a specializat în autopsie umană şi a lucrat  cu o  normă de 4 ore ca autopsier la sanatoriul de cardiologie din localitatea Mosdos ce aparţine de spitalul Kaposi Mór şi în paralel cu o normă de 4 ore ca autopsier la Spitalul din Dombóvár. A fost implicat într-un scandal de trafic de influenţă în favoarea unei firme private de pompe funebre, scandal în care a fost acuzat că dirijează morţii autopsiaţi şi rudele aparţinătoare către respectiva firmă de pompe funebre. De la 01 mai 2007 nu i-a fost reînnoit contractul cu spitalul din Dombóvár şi a căutat o altă normă de muncă, pe care a găsit-o la Universitatea din Pécs, la facultatea de Medicină, catedra de Medicină legală unde lucrează tot ca autopsier. De menţionat că în cursul anului 2007 a primit o atenţionare şi de la direcţiunea sanatoriului de cardiologie din localitatea Mosdos ce aparţine de spitalul Kaposi Mór întrucât s-a purtat flegmatic şi necuviincios cu aparţinătorii unui decedat când a aflat că aceştia vor să se adreseze firmei rivale de pompe funebre, direcţiunea fiind nevoită să adreseze scuze în scris victimelor agresiunii verbale. În momentul de faţă lucrează atât la sanatoriu cât şi la catedra de medicină legală ca autopsier.


Conform rechizitoriului ,din investigaţiile făcute, rezultă că acesta „participa la antrenamente de karate" şi este „cunoscut ca fiind  mare consumator de alcool" (fila 78 din dosarul 129/P/1990 al Parchetului de pe lângă tribunalul Covasna).
Este incriminat de acuzaţia martorei Pinti Hilda Szilvia care a declarat la fila 63 , pe data de 21.10 1990: "...I-am luat pulsul şi am constatat că trăieşte după care am strigat la grupul de cetăţeni care se aflau la faţă să-l ducem la spital pentru că este în viată. În acest moment am fost luat de un cetăţean pentru a nu fi agresionat şi eu, pentru a nu fi lovită vizavi de reacţia mea normală ca om. În aceste condiţii am putut să observ pe numitul Konrad Öcsi coleg de întreprindere ..... care l-a lovit pe fostul maior cu piciorul în zona gâtului şi în piept după care a afirmat că nu mai este nevoie să-l ducem la spital că este mort.


 

Există frunze care nu cad, oricât de puternic ar fi vântul. Există clipe, oameni şi fapte care nu se uită, chiar dacă uitarea este o lege a firii.

Acest site îşi propune să prezinte opiniei publice informaţii despre uciderea colonelului post-mortem Agache Aurel, procesul care s-a desfăşurat în perioada cuprinsă între 09 februarie 1998 şi 26 martie 2001, procesele de revizuire dintre anii 2007-2013, precum şi aspectele ce au apărut în ultimii 24 ani, atât în ceea ce priveşte latura politică, juridică, a executării sentinţei atât pe latura penală cât şi civilă pe teritoriul României şi Republicii Ungaria, cât şi procedurile juridice desfăşurate la CEDO şi nu în cele din urmă în ceea ce priveşte manipularea practicată de către grupul de interese care îi reprezintă pe criminali.

Cazul Uciderii Colonelului Post Mortem Agache Aurel