Primul protest al membrilor familiei Agache faţă de o posibilă graţiere a criminalului Hejja Dezideriu de către preşedintele de atunci al României, Ion Iliescu
Grupul de interese :Târgu Secuiesc - 1989 - Fostul preşedinte al României - Ion Iliescu

 

 Primul protest al membrilor familiei Agache faţă de o posibilă graţiere a criminalului Hejja Dezideriu de către preşedintele de atunci al României, Ion Iliescu
   

 

Scrisoare deschisă către preşedintele României, clasa politică şi către societatea civilă din România.

Prin prezentul set de documente membrii familiei Agache protestează împotriva graţierii criminalilor condamnaţi pe data de 26 martie 2001 în cazul uciderii colonelului post mortem Agache Aurel (dosar 939/2000) .

Membrii familiei Agache care protestează împotriva unei posibile graţieri individuale ale criminalilor tatălui meu sunt:

1. Agache Ileana – soţia colonelului post mortem Agache Aurel.

2. Agache Aurel Dionisie – fiul colonelului post mortem Agache Aurel

3. Agache Ioan – fiul colonelului post mortem Agache Aurel

4. Agache Ileana – fiica colonelului post mortem Agache Aurel

5. Agache Liviu – fiul colonelului post mortem Agache Aurel

Agache Andrei Ovidiu – fiul colonelului post mortem Agache Aurel nu a dorit să se implice.

Am fi aşteptat până ce Curtea Supremă de Justiţie ar fi redactat sentinţa , dar luând în considerare faptul că Preşedinţia României a început o campanie subtilă în vederea acceptării de către societatea civilă a ideii amnistierii generale a tuturor faptelor comise cu ocazia mişcărilor sociale din ultimii zece ani şi temându-ne de o înţelegere secretă dintre preşedintele României domnul Ion Iliescu şi grupul de interese ce stă în spatele celor cinci criminali din Târgu Secuiesc, grup de interese ce are în frunte Uniunea Democrată Maghiară din România; ne vedem nevoiţi să devansăm apelul nostru disperat tocmai pentru a preîntâmpina o eventuală graţiere individuală pe ”uşa din dos”.

Atât senatorul UDMR György Frunda cât şi deputatul UDMR de Covasna Tamás Sándor au declarat în repetate rânduri că vor face apel la domnul preşedinte Ion Iliescu pentru a fi graţiaţi cei cinci criminali.

Ba mai mult, deputatul Tamás Sándor prezintă pentru opinia publică maghiară momentul graţierii individuale ca fiind, citez: „este vremea să se nască o sentinţă justă în acest caz” (Brassoi Lapok-08 iunie 2001).

Graţierea individuală a unor fapte este posibilă doar dacă sunt întrunite un şir întreg de evenimente şi atitudini responsabile menite să arate că persoana respectivă şi-a asumat responsabilitatea pentru cele comise. Noi considerăm că nu sunt întrunite condiţiile pentru ca cei cinci criminali ai tatălui meu să fie graţiaţi.

Totodată solicităm ca întreg actul analizării acestei cereri de graţiere să fie transparent , să fie date publicităţii toate documentele pentru ca opinia publică din România să i-a la cunoştinţă de modul în care preşedinţia României va soluţiona acest dosar.

Pentru conformitate

Agache Aurel Dionisie


--------------------------------------------------------------------------------

Domnule preşedinte al României,

 

        Subsemnata Agache Ileana, vârsta 53 de ani, domiciliată în oraşul Codlea, Str. Nouă nr.99, jud. Braşov, văduvă de 11 ani ca urmare a evenimentelor din Decembrie 1989, când soţul meu colonelul post mortem Agache Aurel, lucrător la fosta Miliţie Târgu Secuiesc, jud. Covasna, a fost linşat cu bestialitate, fără pic de milă de aşa zişii revoluţionari.

        Ziua  de 22 decembrie 1989, care trebuia să fie o zi de bucurie pentru familia mea nu a fost să fie aşa. După ce soţul meu a fost ucis, eu cu cei 5 copii ai mei am fost nevoită să părăsim oraşul Târgu Secuiesc, casa noastră a fost devastată şi noi am ajuns fugari în propria noastră ţară.

        În primele zile după evenimente s-a întocmit dosar penal şi părea că au pornit cercetările în cazul uciderii soţului meu, dar cu trecerea timpului şi mai ales în urma campaniei de calomniere şi denigrare din partea presei maghiare din Sfântu Gheorghe la adresa  decedatului Agache Aurel, campanie comandată de cei care nu aveau nici un interes ca adevărul să iasă la iveală, cercetările s-au cam oprit şi încetul cu încetul au dispărut vinovaţi, rămânând numai 5 persoane Filip Orbán Daniela, Paizs Octavian, Hejja Dezideriu, Reiner Anton şi Konrád Ioan.

        Din 1989 şi până în 1997  familia mea a suportat cu demnitate toată batjocura şi umilinţa  prin care am trecut. Copii mei acum sunt bărbaţi maturi şi sesizează nedreptatea care s-a făcut de către Justiţia Română, tergiversând rezolvarea unei crime odioase, crimă care se întâmplă odată la 50 de ani.

        În 1997 s-a redeschis cazul şi până în 2001 am trecut cu emoţii şi speranţe toate fazele procedurii legale. Şi în perioada aceasta presa maghiară continua cu aceeaşi neruşinare aceeaşi campanie de denigrare de această dată şi împotriva familiei mele susţinând că de fapt noi dorim să fim doar despăgubiţi cu o sumă enormă fără să ţină cont de suferinţa prin care am trecut timp de 11 ani şi trecem şi în continuare.

        În data de 26 martie 2001 Curtea Supremă de Justiţie după lungi amânări a dat sentinţa, care după părerea mea este bătaie de joc, condamnând între 3 şi 7 ani de închisoare criminalii care nici măcar nu se mai află în ţară.

        Avocatul inculpaţilor György Frunda susţine cu neruşinare că sunt nevinovaţi, că ceea ce s-a întâmplat cu soţul meu nu este o infracţiune şi îmi pun întrebarea oare ce s-ar fi întâmplat cu ţara asta dacă în decembrie 1989 ne-am fi apucat cu toţii, conform criteriilor “europene” la care face atâtea trimiteri acest avocat-politicianist, să ucidem după bunul nostru plac? Şi pe deasupra ghidându-se după astfel de “norme” mai doreşte să facă apel la Preşedinţia României pentru graţiere şi să înainteze cazul la Strasbourg pentru că au fost încălcate  drepturile minorităţii maghiare din România, lucru pe care ca cetăţean de origine maghiară fiind îl consider ca fiind neadevărat.

        Acum mă adresez dumneavoastră domnule preşedinte cu rugămintea să nu faceţi imprudenţa de ai graţia pe aceşti criminali, care nici măcar nu se mai află în ţară şi ajutaţi-ne să îi găsim ca să-şi asume prin executarea anilor de închisoare răspunderea pentru faptele lor.

        Domnule preşedinte să nu uitaţi un lucru, nu a fost omorât un miliţian, a fost omorât tatăl a 5 copii care în toţi aceşti ani au luptat pentru aflarea adevărului şi care acum se simt frustraţi de toate manevrele care se fac pentru muşamalizarea adevărului, pentru aducerea în derizoriu a ideii de justiţie. Nu graţiaţi fiarele care au răpit copiilor mei un tată tocmai atunci când aveau cel mai mult nevoie de el, copii care au acum şi ei la rândul copii care nu vor putea rosti niciodată cuvântul < bunicule>!

 

Agache  Ileana

        Codlea

        Data:


--------------------------------------------------------------------------------

  Domnule preşedinte al României Ion Iliescu,

        Subsemnatul Agache Aurel Dionisie, domiciliat în municipiul Codlea, strada Nouă nr. 99, primul din cei cinci copii al colonelului post mortem Agache Aurel, prin prezenta petiţie vă rog în mod respectuos, dar dur şi ferm, să nu daţi curs cererii de graţiere formulată de către grupul de interese ce se află în spatele criminalilor tatălui meu ucis în mod bestial pe data  de  22 decembrie 1989 în oraşul Târgu Secuiesc, judeţul Covasna.

        Respect dreptul dumneavoastră constituţional de a graţia în mod individual persoane, dar de această dată sper să nu daţi curs acestui drept deoarece, în opinia mea , dumneavoastră domnule preşedinte al României nu aveţi dreptul moral de a graţia pe aceşti criminali, pe numele lor: Filip Orbán Daniela, Paizs Octavian, Hejja Dezideriu, Reiner Anton şi Konrád Ioan.

        Nu aveţi dreptul moral de a graţia aceste cinci bestii de la Târgu Secuiesc deoarece cazul Agache este unul din cele mai grave cazuri în care a fost încălcat dreptul părţii vătămate la un proces echitabil şi rezonabil ca durată în timp, drept prevăzut de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului (art.6).

        Iar dumneavoastră domnule Ion Iliescu aţi contribuit, prin funcţia deţinută în perioada anilor 1992-1996, la tergiversarea în mod premeditat a soluţionării acestui caz, binenţeles alături de celelalte dosare ale revoluţiei.

        Dacă în 1994, în celelalte două cazuri în care aţi graţiat criminali ce au ucis cu bestialitate cadre ale Ministerului de Interne şi aici mă refer  la Zetea şi Dealu ( jud. Harghita) se poate afirma cu dureroasă reţinere, că sunt îndeplinite condiţiile minimale de graţiere şi anume:

        1)   Procese echitabile şi rezonabile ca durată în timp, sentinţe încadrate în mod corect având în vedere gravitatea şi ferocitatea linşajelor comise.

        2)   Executarea unei foarte scurte perioade de detenţie în închisoare.

 

        În schimb în cazul linşării cu o deosebită ferocitate a colonelului post mortem Agache Aurel, erou-martir al revoluţiei române, absolvent a două facultăţi, căsătorit cu o localnică de origine maghiară şi tată a cinci copii, nu sunt îndeplinite nici măcar una dintre condiţiile  de mai sus:

 

        1)   Dosarul a fost soluţionat în mod definitiv abia pe 26 martie 2001 la nu mai puţin de 11 (unsprezece) ani, 3 (trei) luni şi 4 (patru) zile de la săvârşirea acelui linşaj abominabil şi ordinar. Sentinţele sunt extrem de blânde, iar încadrarea juridică a acestora la lovituri cauzatoare de moarte (art.183 Cod Penal) în loc de omor deosebit de grav (art.174-176 Cod Penal).

 

        2)   Chiar şi cu o pedeapsă atât de blândă: Filip Orbán Daniela- 7 ani; Paizs Octavian şi  Hejja Dezideriu – 4 ani; Reiner Anton şi Konrád Ioan – 3 ani, aceşti criminali nu execută nici măcar o singură zi de închisoare, ba mai mult cu complicitatea şi indiferenţa organelor abilitate,  4 (patru) dintre aceştia se lăfăie în Ungaria unde pozează în calitate de persecutaţi şi refugiaţi politici (statut pe care până acuma Republica Ungară nu l-a acordat nici unuia dintre aceşti infractori). Aceşti criminali sângeroşi în loc să-şi recunoască vina şi să-şi ispăşească pedepsele bine meritate fac declaraţii de un cinism ieşit din comun, afişează idei ultranaţionaliste (a se vedea anexa nr.1), iar procesul în sine a arătat că atitudinea lor criminală din 22 decembrie 1989 nu a fost întâmplătoare ci a fost doar o extensie care a conturat pe deplin profilul lor moral, abject şi scârbos în esenţă.

        Iar această stare de lucruri a fost în perfectă sinergie cu propaganda violentă şi deşănţată a grupului de interese din spatele acestor criminali, grup de interese care are ca motivaţie obţinerea unor foloase politice concomitent cu impregnarea în mentalitatea populaţiei de origine maghiară a unei imagini false, de oprimare de către statul român a maghiarilor din România, element de o gravitate deosebită  al cărui efect negativ va putea fi cuantificat abia peste câţiva ani.

        Refuz să cred  că dumneavoastră domnule preşedinte al României veţi mai dori să fiţi părtaş în acest angrenaj scandalos şi total imoral.

        Principiul reconcilierii naţionale, principiu pe care l-aţi însuşit din  motive evident  legate de cariera dumneavoastră politică de mai bine de 50 de ani, nu are nici o relevanţă în acest caz.

        Datele şi  informaţiile din acest caz arată cu claritate faptul că prin  graţierea acestor bestii criminale nu se va putea realiza scopul social pe care l-a avut în vedere Constituanta când v-a acordat acest privilegiu..

        Dimpotrivă, actul juridic în sine al acestui proces, permisivitatea absolută acordată acestor criminali sângeroşi coloborată cu acţiunile şi faptele penale îndreptate împotriva intereselor legale ale membrilor familiei Agache, cum ar fi : traficul de influenţă, abuzul contra intereselor persoanelor (art.246 Cod penal), favorizarea infractorilor (art.264 Cod Penal); precum şi reacţia moderată, a opiniei publice de sorginte română (crimă fără motivaţie etnică, lipsa oricărei culpabilizări colective a maghiarilor  în antiteză cu promovarea de către  clasa politică şi mass-media maghiară a unor minciuni şi falsuri (exemplu: colonelul post mortem Agache Aurel s-a împotrivit cu arma în mână “revoluţionarilor”, sadic, violator, “cazul contrafăcut” Agache - motiv de culpabilizare colectivă a maghiarilor - a se vedea anexa nr. 2), toate acestea însumate  laolaltă cu o imorală graţiere vor da o grea lovitură ideii de justiţie, dreptate, de echitate şi reparaţie morală.

        Domnule preşedinte al României, am suferit şi am aşteptat timp de 11 ani, 3 luni şi 4 zile pentru ca să se facă odată dreptate, iar dacă dumneavoastră îi veţi graţia pe aceşti cinci criminali cruzi veţi prelungi această suferinţă şi tortură psihică până la sfârşitul vieţii mele. De aceea dacă veţi avea impertinenţa de a graţia aceste animale cu chip de om nu vă voi ierta niciodată şi vă voi considera complice moral la asasinarea tatălui meu colonel post mortem Agache Aurel, erou martir al Revoluţiei Române şi sper ca sufletul dumneavoastră să fie bântuit de chipul mutilat al acestui om al cărui viaţă a fost aruncată la lada de gunoi a Revoluţiei Române şi nu-mi doresc decât ca în ultimele zile ale vieţii dumneavoastră să trăiţi şi să simţiţi coşmarul şi durerea pe care a trăit-o acest om şi familia sa!

        Nu vă lăsaţi indus în eroare  de către grupul de interese din spatele acestor criminali. Daţi dovadă de verticalitate morală, arătaţi lumii întregi că v-aţi schimbat şi nu faceţi acest gest ruşinos de a consacra prin semnătura dumneavoastră finalitatea unui abuz juridic din care învingători de iure şi de facto au ieşit criminalii.

        Eu sunt sătul până peste cap de felul în care statul român prin instituţiile sale (Parchet, Instanţe Judecătoreşti ) a rezolvat acest caz. De aceea sunt ferm hotărât ca în perioada legală pe care o am la dispoziţie să dau în judecată statul român pentru că mi-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil şi rezonabil ca durată în timp, drept prevăzut de art.6 al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului.

        Şi dacă tot doriţi  reconciliere naţională folosiţi–vă prerogativele prezidenţiale pentru ai reconcilia pe cetăţenii români  cu bunăstarea materială şi spirituală. Şi dacă tot doriţi să folosiţi şi prerogativa graţierii individuale faceţi-o cu acele persoane care au dovedit faptul că şi-au asumat responsabilitatea faptelor comise şi că prin atitudinea lor au arătat că s-au îndreptat, devenind utili societăţii Române.

        Filip Orbán Daniela, Paizs Octavian, Hejja Dezideriu, Reiner Anton şi Konrád Ioan, cei cinci criminali de la Târgu Secuiesc nu au arătat în nici un fel că merită această graţiere ba dimpotrivă şi-au făcut un titlu de glorie prin a sfida tot ce ţine de responsabilitate şi bun simţ. Aceste animale cu chip de om trebuie aduse în ţară  prin Interpol, băgate în spatele gratiilor şi eventual după executarea a măcar jumătate din pedeapsă să vă gândiţi dacă merită să beneficieze de graţierea individuală.

        În mesajul pe care l-aţi adresat, pe data de 28 februarie 2001, participanţilor la Şedinţa de Analiză a activităţii ministerului de Justiţie pe anul 2000 aţi spus printre altele:

         “Orice om profund jignit, revoltat şi descurajat sau chiar strivit de o hotărâre nedreaptă, rezultată din jocul influenţelor, este o expresie a eşecului justiţiei.”

        “Cum se pot încadra, însă, în exigenţele unui asemenea proces fapte precum: arbitrariul judecătoresc, redactarea şi urmărirea unor hotărâri după luni de zile”

        “Nu mai putem judeca lucrurile cu două măsuri, nu mai putem tolera o Justiţie cu două viteze, îngăduitoare cu cei cu bani şi cu relaţii în spaţiul politic”.

        Frumoase cuvinte domnule preşedinte, numai bune de spus în fiecare an la astfel de bilanţuri, eventual modificate la capitolul sinonime şi ordine a paragrafelor (ceea ce aţi şi făcut de fapt!).

         Domnule preşedinte ţineţi-vă de cuvânt şi nu mai toleraţi graţierile celor cu relaţii în spaţiul politic, aşa cum este cazul cu cele cinci bestii criminale şi relaţia lor cea mare, atotputernicul U.D.M.R.

        În ultima perioadă de timp s-au aruncat mai multe „baloane de încercare” pentru a vedea dacă societatea românească ar putea accepta deturnarea rolului activ al justiţiei prin încercarea de agrementare a ideii de amnistie generală.

        Dar aşa cum bine aţi observat societatea  civilă respinge în mod categoric această idee şi condamnă în mod ferm orice încercare de pacificare prin presiuni politice a societăţii civile de „reziduurile care s-au acumulat în societatea româneasca”(Ion Iliescu-31 mai 2001).

        Este regretabil, şi nu face cinste preşedintelui României, când urmează cu consecvenţă timp de 11 ani ideea muşamalizării unor abuzuri grave săvârşite de un grup retrâns de indivizi din diferite categorii sociale (sprijinită însă de un grup de politicieni din spectruri politice diferite) , în timp ce nu se suflă nici o vorbă despre liniştea familiilor celor care au căzut victime crimelor, bătăilor şi agresiunilor comise în timpul revoluţiei, mineriadelor sau confruntărilor interetnice din ultimii 11 ani [Târgu Mureş, Hădăreni, Lunga(jud.Covasna), etc.]. Şi toate acestea pentru o iluzorie şi ipotetică senzaţie de „linişte în ţară”.

        Un lucru este sigur, toate aceste încercări de a ocoli, prin manevre politice sau chiar prin prerogative de tip prezidenţial a spiritului şi literii legii,  încalcă principiul egalităţii în faţa legii penale.

        În încheiere îmi exprim speranţa că veţi ţine cont de apelurile disperate ale soţiei şi celor cinci copii ai colonelului post-mortem Agache Aurel, că nu veţi călca în picioare şi bruma  de dreptate ce ni s-a acordat şi veţi arăta lumii întregi că totul are o limită în cazul Agache, că indolenţa, neobrăzarea, superficialitatea şi diletantismul diferitelor instituţii şi grupuri de interese nu va fi întregit în chip nefericit şi de către Preşedinţia României.

Vă mulţumesc.

Agache Aurel Dionisie


--------------------------------------------------------------------------------

Domnule preşedinte Ion Iliescu,

        Subsemnatul Agache Ioan, domiciliat în Codlea, str. Muntişor nr.16, sc.G, ap.16, al doilea fiu al colonelului post-mortem Agache Aurel, ucis mişeleşte în revoluţia din decembrie 1989, vreau să protestez împotriva eventualei graţieri pe care o să o daţi celor care l-au ucis pe tatăl meu.

        Aceste bestii cu chip de om după ce că l-au omorât într-un mod în care nici nu vă puteţi  închipui, s-au dat şi mari revoluţionari murdărind amintirea acelor eroi care s-au jertfit în revoluţie, a acelor oameni care aveau nişte idealuri.

        Nimeni nu are dreptul să ia  viaţa unui om, indiferent ce a făcut acel om.

        Graţiind aceşti criminali veţi dovedi că sunteţi un om slab, speriat de eventualele repercusiuni pe plan intern şi internaţional.

        Suferinţa pe care ne-au produs-o aceste bestii nu se va şterge niciodată, ei vor plăti pentru faptele lor şi aici şi în lumea de apoi.

        Dovediţi că sunteţi preşedintele de care au nevoie toţi românii şi nu vă lăsaţi impresionat de aşa zişii reprezentanţi a minorităţii maghiarii ( U.D.M.R), graţiind criminalii.

        Este un mare păcat să ierţi astfel de indivizi şi prin aceasta să ne produceţi noi suferinţe.

 

Vă mulţumesc.

Agache Ioan.

        Codlea

        Data:

Domnule Preşedinte,

        Vă scriu din dorinţa de a îmi exprima nemulţumirea faţă de o posibilă iniţiativă de

graţiere a ucigaşilor tatălui meu.

        De trei luni sunt mămica unei fetite şi acum simt ce înseamnă să fii într-adevăr părinte.

        Iar ce s-a întâmplat acum aproape 11 ani nu este de iertat iar dacă legea din România a făcut până la urmă dreptate părerea mea este că graţierea nici nu se pune în discuţie iar dacă până la urmă vor fi graţiaţi atunci România este şi va fi o ţară fără legi, o ţară în care ai posibilitatea să ucizi şi să fi iertat fără a suporta consecinţele faptelor tale.

         Acum 11 ani am rămas fără tată,şi nu este chiar aşa de uşor să trăieşti 11 ani cu speranţa că legea îşi va spune până la urmă cuvântul. Iar graţierea este exact ca şi cum  întoarceţi timpul şi ne faceţi să trecem din nou prin tot ceea ce am trecut în ultimii 11 ani aşa că vă rog din suflet să lăsaţi ca legea să vorbească iar cei cinci ucigaşi ai tatălui meu să-şi ispăşească pedeapsa în închisoare.

Vă mulţumesc anticipat.

Depner Ileana

(fosta Agache)


--------------------------------------------------------------------------------

Domnule Preşedinte

         Dacă veţi încerca să graţiaţi aceşti criminali, cu tot respectul, nu aveţi habar despre moralitate în politică. Aţi avut 10 ani în care puteaţi demonstra  idealurile în care aţi  crezut.

        A obţine putere politică nu înseamnă în acelaşi timp a avantaja  un anume partid politic pentru obţinerea de anumite beneficii.

         Fără supărare d-l Iliescu ,trăiesc de trei ani de zile într-o ţară în care, cum eşti, şi felul în care gândeşti este foarte important.

        Credeţi că dacă veţi  graţia aceşti criminali care m-au făcut să cresc fără tată, vă va ajuta cumva să creşteţi din punct de vedere politic?

         Dacă răspunsul dumneavoastră este <Da> înseamnă că nu aveţi respect pentru victimele revoluţiei.

         După părerea mea nu sunteţi în măsură ca să decideţi ca aceste ''persoane'' să fie graţiate.

        Cred si eu că sunteţi disperat să obţineţi putere şi avantaje în politică (chiar cu preţul încălcării unor reguli morale minime. Ca de obicei politica înseamnă putere asociată cu lipsa de conştiinţa. Iar această tentativă de graţiere  demonstrează încă o dată lipsa de putere a societăţii româneşti, societate care cu astfel de decizii va devia spre stilul sud-american de guvernare.

         Nu fiţi laş şi imoral domnule preşedinte şi mai ales daţi dovadă de principialitate şi de bun simţ şi nu graţiaţi aceste fiare ce au comis o crimă de o cruzime şi o violenţă rar întâlnită.

        A graţia o astfel de faptă înseamnă a aproba crima şi mai ales a aproba gesturile şi atitudinile total imorale ale criminalilor şi ale acoliţilor lor.

Agache Liviu.


--------------------------------------------------------------------------------

 


 

Există frunze care nu cad, oricât de puternic ar fi vântul. Există clipe, oameni şi fapte care nu se uită, chiar dacă uitarea este o lege a firii.

Acest site îşi propune să prezinte opiniei publice informaţii despre uciderea colonelului post-mortem Agache Aurel, procesul care s-a desfăşurat în perioada cuprinsă între 09 februarie 1998 şi 26 martie 2001, procesele de revizuire dintre anii 2007-2013, precum şi aspectele ce au apărut în ultimii 24 ani, atât în ceea ce priveşte latura politică, juridică, a executării sentinţei atât pe latura penală cât şi civilă pe teritoriul României şi Republicii Ungaria, cât şi procedurile juridice desfăşurate la CEDO şi nu în cele din urmă în ceea ce priveşte manipularea practicată de către grupul de interese care îi reprezintă pe criminali.

Cazul Uciderii Colonelului Post Mortem Agache Aurel