Cerere de strămutare a dosarului 4/98 către Curtea Supremă de Justiţie formulată de către cei 6 membri ai familiei Agache
Proceduri juridice interne iniţiate de Agache - Procedura juridică a strămutarii dosarului 4/98

Cerere de strămutare  depusă la Curtea Supremă de Justiţie pe data de  06 aprilie 1998 şi soluţionată de data de 03 iunie 1998 prin strămutarea  cazului la Tribunalul Municipiului  Bucureşti.


CĂTRE CURTEA SUPREMĂ DE JUSTIŢIE

DOMNULE PREŞEDINTE,

Subsemnata AGACHE ILEANA, domiciliată în Or. CODLEA, str. Nouă nr. 99, Jud. BRAŞOV, soţia fostului maior de miliţie AGACHE AUREL; ucis in mod bestial în oraşul Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, pe data de 22.12.1989, în calitate de parte civilă în cauza penală ce face parte şi obiect al dosarului nr.4/989 aflat pe rol la tribunalul Covasna, cu deosebit respect şi multă speranţă formulez prezenta

-    CERERE DE STRĂMUTARE -

A cauzei la o altă instanţa egală în grad, pentru a se asigura o desfăşurare normală a procesului, având în vedere următoarele:

- MOTIVE -

1.  Vă rog să observaţi, domnule preşedinte, în primul rând, la ce dată a fost comisă crima şi la ce dată a fost înaintat dosarul Tribunalului Covasna.

Este cu adevărat inadmisibil ca cercetările în acest dosar să dureze 8 (opt) ani iar dosarul să fie finalizat doar după ce ne-am adresat tuturor organismelor posibile din România şi chiar din străinătate.

Vă rog să observaţi că deşi infracţiunea comisă de inculpaţi este aceea de omor calificat prevăzută şi pedepsită de art.175 lit. „f" din codul penal aflat în vigoare, aceştia sunt trimişi în judecată doar pentru comiterea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte prevăzută şi pedepsită de art.183 Cod Penal

În Anexa nr.1 ataşată acestei cereri vă pot demonstra cu argumente logice tergiversarea deliberată a cercetării penale precum şi lipsa vădită de voinţă profesională a procuraturii judeţene condusă de procurorul-şef Luppinger Attila. Aceşti slujitori ai unor interese politicianiste locale au schimbat încadrarea juridică şi au dat drumul dosarului după opt ani, intenţionat, deoarece intervine prescrierea prevăzută de vechiul cod penal favorizând astfel criminalii!!

DOMNULE PREŞEDINTE

Vă scrie o femeie care în acel însângerat decembrie 1989 a rămas fără soţ şi având în întreţinere 5 (cinci) copii minori.

Fac această cerere nu pentru că aş avea vreun dubiu asupra corectitudinii instanţei din Sfântu Gheorghe ci pentru-că în această localitate deci la această instanţă nu se poate asigura o desfăşurare normală a procesului.

Sunt convinsă că se fac presiuni asupra judecătorilor de către unii ajunşi după Revoluţia din Decembrie 1989 mari oameni politici şi care au tot interesul ca acest caz să fie muşamalizat.

  • Împotriva familiei mele cât şi a soţului meu ( mort fiind - între timp declarat EROU MARTIR AL REVOLUŢIEI ROMÂNE şi avansat la gradul de colonel (post-mortem) s-a desfăşurat şi se desfăşoară o murdară campanie de presă, fiind obligaţi să dăm dezminţiri fie să dovedim neadevărurile cuprinse în afirmaţii.
  • Doamna judecătoare din proces, Luppinger Aurelia, fără să o acuz de nimic este totuşi soţia procurorului şef Luppinger Attila, procuror care ani de zile a tergiversat cercetările şi m-a dat afară din birou când am insistat să se facă dreptate.
  • împreună cu copiii mei, am fost obligată să plec din judeţul Covasna în judeţul Braşov, după ce casa din TÂRGU SECUIESC mi-a fost devastată şi am fost ameninţată cu moartea
  • Un alt element ce mă determină să cer strămutarea procesului  este implicarea U.D.M.R.-ului (UNIUNEA DEMOCRATICĂ MAGHIARĂ DIN ROMÂNIA) în proces fapt dovedit  încă din ianuarie 1992, când o gafă monumentală a avocaţilor de atunci ai inculpaţilor a permis ieşirea la iveală a legăturilor strânse dintre criminali şi U.D.M.R. Concret este vorba de mobilizarea opiniei publice împotriva soţului meu printr-un apel ce manipulează grosolan şi dă o tentă evidentă felului în care trebuie concepute respectivele memorii; care nota bene trebuie predate organizaţiilor politice locale ale U.D.M.R - ului.
  • Avocatului meu Iorga Nicolae ii este pur şi simplu frică să se prezinte la proces în oraşul Sfântu Gheorghe unde la unul din termene a fost agresat verbal de unul dintre inculpaţi.
  • deşi împotriva inculpaţilor s-a luat la un moment dat măsura arestării preventive, au fost eliberaţi de către Tribunalul Covasna, la ora actuală unul fiind decedat, doi fugiţi în Ungaria, iar trei aflându-se în stare de libertate.
  • Unul dintre inculpaţi s-a prezentat la primul termen de judecată într-o stare avansată de ebrietate încât nu a putut fi audiat, nimeni nu se putea înţelege cu el, acesta permiţându-şi  sa facă în sala de judecată afirmaţii de genul, citez: „Trebuie luat gâtul şi spânzuraţi cu toţi. Şi Iliescu şi Constantinescu şi Roman. Toţi!
  • La al doilea termen a luat în derâdere instanţa de judecată  şi procesul în sine, la al treilea termen a scăpat o afirmaţie de genul: Eu nu sunt ucigaş dar aş fi în stare să-i omor pe cei care afirmă că m-au văzut omorându-l pe maiorul Agache. Totul sub privirile îngăduitoare ale judecătoarei care şi-a permis să dicteze grefierei doar atât/: Inculpatul a avut o atitudine recalcitrantă.

Într-o asemenea situaţie (care este doar vârful aisbergului) cred că cererea mea este fondată şi vă rog a admite cererea de strămutare a cauzei la o altă instanţă egală în grad conform articolelor 55-60 Cod de procedură penală.

Vă rog să fiu citată în oraşul Codlea str. Nouă nr.99, judeţul Braşov.

CU DEOSEBITĂ STIMĂ

AGACHE ILEANA

Şi celelalte părţi civile:

AGACHE AUREL DIONISIE

AGACHE IOAN

AGACHE OVIDIU

AGACHE ILEANA jr.

AGACHE LIVIU


 

Există frunze care nu cad, oricât de puternic ar fi vântul. Există clipe, oameni şi fapte care nu se uită, chiar dacă uitarea este o lege a firii.

Acest site îşi propune să prezinte opiniei publice informaţii despre uciderea colonelului post-mortem Agache Aurel, procesul care s-a desfăşurat în perioada cuprinsă între 09 februarie 1998 şi 26 martie 2001, procesele de revizuire dintre anii 2007-2013, precum şi aspectele ce au apărut în ultimii 24 ani, atât în ceea ce priveşte latura politică, juridică, a executării sentinţei atât pe latura penală cât şi civilă pe teritoriul României şi Republicii Ungaria, cât şi procedurile juridice desfăşurate la CEDO şi nu în cele din urmă în ceea ce priveşte manipularea practicată de către grupul de interese care îi reprezintă pe criminali.

Cazul Uciderii Colonelului Post Mortem Agache Aurel