PROCEDURA NR.2: REZOLUŢIA Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov (privind cererea de reexaminare depusă la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie în dosarul privind plângerea penală împotriva celor doi procurori de la Parchetul de pe lâng
Proceduri juridice interne iniţiate de Agache - Plângerile penale împotriva procurorilor

Rezoluţia de respingere, a cererii de reexaminare, emisă de procurorul general Adrian Viorel Şaramet

ROMÂNIA

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ

CURTEA DE APEL BRAŞOV

Nr.555/II/2/2002

Din 20.06.2002

Către

AGACHE AUREL DIONISIE

Or. Codlea, str. Nouă Nr.99, Jud. Braşov

Vă facem cunoscut că plângerea adresată  Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie, prin care vă manifestaţi nemulţumirea cu privire la modul în care a fost soluţionat dosarul nr. 107/P/2002 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov, privind pe procurorii ATTILA LUPPINGER şi CAROL FABIAN  pentru comiterea infracţiunilor prev. de art.264 Cod penal şi respectiv 246 Cod Penal a fost trimisă spre competentă soluţionare  conducerii acestui parchet.

Verificând plângerea dumneavoastră în raport cu actele de la dosar, s-a constat că nu este întemeiată, fiind respinsă pentru următoarele motive:

Într-adevăr, a rezultat că dosarul, având ca obiect uciderea tatălui dumneavoastră, s-a aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna în perioada 1990-1997, dar nesoluţionarea lui nu s-a datorat intenţiei procurorului  Carol Fabian  de a dosi cauza  şi de a nu lua măsuri de trimiterea în judecată a persoanelor ce au comis omorul.

Urmărirea penală s-a demarat imediat ce s-a primit dosarul la Parchet (după 6 luni de la comiterea omorului), fiind arestaţi în cauză trei inculpaţi, ce au fost puşi în libertate după 30 de zile de Tribunalul Covasna.

În aceste condiţii, un inculpat s-a refugiat în străinătate, neputându-se efectua în condiţii normale urmărirea penală împotriva lui.

Efectuarea urmăririi penale a presupus un volum mare de activitate, procurorii audiind foarte mulţi martori (circa 100).

Urmare activităţii respective, în perioada 1990-1996, nu s-a reuşit strângerea dovezilor necesare, organele de poliţie continuând în acelaşi timp investigaţiile pentru descoperirea  şi altor persoane care s-au pronunţat că au participat la omor.

În aceste condiţii, din nici o probă nu rezultă reaua credinţă a procurorului de a nu soluţiona cauza, aşa încât nu poate fi învinuit de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Pentru aceleaşi considerente, nu poate fi învinuit nici fostul prim procuror Attila LUPPINGER că ar favorizat comiterea vreunei infracţiuni , faţă de ambii lipsind intenţia (latura subiectivă a infracţiunii) de a comite vreo infracţiune.

Soluţia ce s-a dat în cauză o apreciem ca temeinică şi legală.

PROCUROR GENERAL

Adrian Viorel Şaramet


 

Există frunze care nu cad, oricât de puternic ar fi vântul. Există clipe, oameni şi fapte care nu se uită, chiar dacă uitarea este o lege a firii.

Acest site îşi propune să prezinte opiniei publice informaţii despre uciderea colonelului post-mortem Agache Aurel, procesul care s-a desfăşurat în perioada cuprinsă între 09 februarie 1998 şi 26 martie 2001, procesele de revizuire dintre anii 2007-2013, precum şi aspectele ce au apărut în ultimii 24 ani, atât în ceea ce priveşte latura politică, juridică, a executării sentinţei atât pe latura penală cât şi civilă pe teritoriul României şi Republicii Ungaria, cât şi procedurile juridice desfăşurate la CEDO şi nu în cele din urmă în ceea ce priveşte manipularea practicată de către grupul de interese care îi reprezintă pe criminali.

Cazul Uciderii Colonelului Post Mortem Agache Aurel